Laparoskopická kastrace

 

Chystáte se kastrovat svou fenku, kočku? Víte, že si můžete zvolit mezi klasickou a laparoskopickou kastrací?

Neustále se snažíme o zlepšování služeb pro naše pacienty a chceme pro ně jen to nejlepší. Jako jedni z mála v Ostravě tak provádíme kastraci laparoskopickou metodou. Výhodou této metody je zejména miniinvazivnost - vstup do dutiny břišní je pouze přes dva malé otvory, přes které se zavedou chirurgické nástroje a operatér přes obrazovku provádí samotný zákrok. Nespornou výhodou je podstatně menší bolestivost a rychlejší rekonvalescence ve srovnání s klasickou kastrací.

Nyní se můžete podívat na fotoreportáž, jak probíhá celý zákrok tak, jak ho provádíme u nás na klinice od začátku až do konce.

Majitel přivede fenku v domluvený čas, fenka je po 12hod. hladovce. Po nutném zvážení a přepočítání dávek anestetik zavedeme do žíly na přední noze kanylu, přes kterou podáme sedativa na zklidnění.

Laparo 1

Do této fáze je majitel po celou dobu přítomen, jakmile pacientka usne, majitelé odcházejí. Sedace je nutná pro intubaci, tj. zavedení tubusu do průdušnice, aby pacientka mohla být připojena na inhalační přístroj.

Laparo 2

Anestezie je vedena inhalačními plyny, výhodou je kontrola nad celou anestezií a rychlé a bezproblémové probouzení. Následuje fáze přípravy operačního pole.

Laparo 3

Samozřejmostí je dokonale čistý a aseptický chirurgický sál včetně instrumentů.

Všichni pacienti jsou během anestezie pečlivě monitorováni.

Laparo 4

Vstup do dutiny břišní je proveden přes dva malé řezy, kterými se zavedou chirurgické nástroje, jejichž součástí je kamera. Operatér vše sleduje na monitoru a má tak dokonalý přehled.

Laparo 5

Speciálním nástrojem dojde k přerušní vazů a cév vaječníku.

Laparo 6b

Vaječníky jsou poté vytaženy z dutiny břišní.

Laparo 7a

Následuje sešití drobných ranek v břišní stěně.

Laparo 8

Po odpojení z inhalační anestezie následuje probouzení.

Zpravidla za 1-2hodiny může být pacientka předána do domácího ošetření. Druhý den se provede kontrola celkového zdravotního stavu a zašitých ranek. Fenka dostane ještě antibiotika a dle potřeby i léky proti bolesti- ale zpravidla nejsou vůbec potřeba. Stehy se vytahují za 10 dní.

Laparo 9a 

Naší prioritou je spokojený pacient bez bolesti, s co nejkratší dobou rekonvalescence a rychlým hojením kastračních ranek.

Laparo 10

 

 

Ordinační hodiny

NUTNÉ SE OBJEDNAT!!!
Pondělí - Pátek
8:00-12:00 13:00-18:30
Sobota
8:30-11:00
Neděle
8:30-11:00 (pouze akutní)

TELEFON:
596 913 397

MOBILNÍ TELEFON:
739 802 030

 

e-mail: info@klinika-yorica.cz

Copyright © 2024 veterinární klinika YORICA